söndag 5 juli 2009

FOUND AGAIN



Det är ju avancerat remarkabelt att man i dessa tider kan återuppleva tider som har flytt och att tekniken finns som gör det möjligt att ta del av det som man hade som en dröm för decennier sedan.

Under inre tjänst med sortering och rensning av allehanda ting i pärmar, lådor, boxar och från fack och hyllor fann jag åter gamla kassettband från tiden före CD. Kassettband med blandad musik där det i denna dag saknas maskineri för att återhöra och återspela kassettband utan det som ännu är upplevelsebart är endast innehållsförteckningen.

Och på YouTube finns ju det mesta men uppenbarligen inte allt. Men här lite musik för skribenten att föreviga ett tag till genom att få kassettbandet att ljuda igen genom Teknikens Under och till och med att få artisterna att röra på sig.



Spanky & Our Gang var ett amerikanskt gäng som hade framgångar i 1960-talets andra hälft som en variant på Mamas And Papas - Makin´ Every Minute Count från 1967. Arthur Simms är sångaren i filmen Subway (1985) som går in i en liten studio och efter en trevande inledning kommer igång till full glöd i It´s Only A Mystery - skriven av bland annat Eric Serra - mannen bakom Era senare på 1990-talet. I den något kvalitetssvaga LP-samlingen finns en LP med The Bee Gees (Life In A Tin Can) och där finns spåret Come Home Johnny Bridie som för 42 år sedan (1973) fyllde studentrummet på Studentvägen 26 i Uppsala.



John Watts sångare som 1982 gav ut singeln Speaking A Different Language och ohörd så hamnade den i någon singelbox och på ett retrospektivt kassettband över vinyla minnen när CD-spelaren tog över några år senare. Två andra singlar med John Watts kom också in via shopping på Åhléns Söder (Your Fault, I Smell Roses). En LP med Tommy Boyce inköpt för några få kronor många år efter att den släpptes 1962 innehöll Along Came Linda. Skulle kunna tänka mig att The Sugar Bears är en amerikansk tecknad TV-serie - LP:n med You Are The One är också ett fynd från någon second hand butik som ville bli av med så fort som möjligt. Året var 1972.



Steve Gibbons Band på brittisk MC rockande singel B.S.A (1971), Dennis Parker disco från 1979 och Eric Carmens solodebut efter att ha lämnat The Respberries bakom sig - en LP som innehöll episka Sunrise (1975). Vinyl på kassett som åter väcker upp sovande minnesbilder som ligger på stand by i hjärnbanorna för att snabbt vakna när de blir found again.